Sport/Voetbal
1898804234
Voetbal

Real Madrid haalt Carlo Ancelotti terug als opvolger Zinedine Zidane

Carlo Ancelotti

Carlo Ancelotti

MADRID - Carlo Ancelotti is definitief de nieuwe trainer van Real Madrid. De 61-jarige Italiaan komt over van Everton en heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis tot medio 2024 in Bernabeu.

Carlo Ancelotti

Carlo Ancelotti

Ancelotti had eerder tussen 2013 en 2015 ook al de leiding bij De Koninklijke en volgt nu Zinedine Zidane op. In zijn eerste periode bij Real won hij de Champions League, de Spaanse beker, de Europese Supercup en de Wereldbeker voor clubteams.

Zijn grootste successen vierde hij als trainer van AC Milan. Met die club, waar hij als speler twee keer de Europa Cup I veroverde, wist hij twee keer de Champions League te winnen. De Italiaan was in zijn 26-jarige carrière ook trainer van Parma, Juventus, Chelsea, Paris Saint-Germain, Bayern München en Napoli.

Marcel Brands

Hij had bij Everton, waar hij sinds december 2019 werkzaam was, nog een doorlopend contract tot medio 2024. Technisch directeur Marcel Brands moet nu op zoek naar een nieuwe trainer.

Zidane diende vorige week zijn ontslag in bij Real Madrid. De voormalige topvoetballer had bij de Spaanse formatie nog een contract tot de zomer van 2022, maar hij stapte op omdat hij niet langer het vertrouwen voelde van de club. De Koninklijke pakte dit seizoen geen enkele prijs. De ploeg van Zidane strandde in de Champions League in de halve finale en eindigde in de Spaanse competitie als tweede, op twee punten van stadgenoot Atletico. De Spaanse beker ging naar FC Barcelona.