Sport/Schaatsen
19028
Schaatsen

Weer onrust in schaatsen om houding KNSB

Theo Fledderus, directeur bestuurder van de KNSB

Theo Fledderus, directeur bestuurder van de KNSB

HEERENVEEN - De KNSB heeft zich – opnieuw – de woede op de hals gehaald van schaatsers, teams en gewesten, zoals die vertegenwoordigd zijn in de zogenoemde convenantgroep. De drie partijen hebben gisteren in een boze brief aangegeven collectief geen plaats te zullen nemen in een nieuwe commissie, die zich moet gaan buigen over een nieuwe, moderne structuur van de schaatsbond.

Theo Fledderus, directeur bestuurder van de KNSB

Theo Fledderus, directeur bestuurder van de KNSB

Eind oktober werd in de Ledenraad afgesproken dat de KNSB omgevormd moet worden tot een meer klantgerichte, faciliterende organisatie, onder andere naar aanleiding van de financiële problemen.

Theo Fledderus, directeur bestuurder van de KNSB, stuurde dinsdag echter een mail rond waarin de samenstelling van de ’Commissie Duurzame Inrichting Schaatssport’ al uit de doeken werd gedaan. De convenantgroep is ontevreden dat men totaal niet bij dit proces betrokken is geweest en voelt zich bovendien ondervertegenwoordigd. „De KNSB heeft het over ’samen voor het schaatsen’, maar waarom riekt het dan altijd naar verdeel en heers?”, vraagt Bert Jonker, die namens de teams zitting heeft in de convenantgroep, zich af.

Fledderus reageerde gistermiddag schriftelijk op de ontstane wrevel en hoopt dit weekeinde bij de World Cup in Thialf in persoonlijke gesprekken weer nader tot elkaar te komen. „Want het is essentieel dat ook deze partijen onderdeel zijn van de commissie”, zo schrijft hij.