Nieuws/Sport
1904495
Sport

Promotie Van Gobbel bij Feyenoord

Ullrich van Gobbel

Ullrich van Gobbel

Feyenoord promoveert Ulrich van Gobbel van Feyenoord onder 19 naar Jong Feyenoord.

Ullrich van Gobbel

Ullrich van Gobbel

De ex-international, die dit seizoen samen met Cor Adriaanse en Arnold Scholten de coaching verzorgde bij het in de Champions Youth League uitkomende elftal onder 19 jaar, gaat na de zomer samenwerken met Peter van den Berg. Van Gobbel is ook specialistentrainer voor de jonge verdedigers bij Feyenoord.

Arnold Scholten, die vorig jaar werd aangetrokken, krijgt ook een nieuwe rol. Hij gaat met zijn ervaring bij meerdere teams in de bovenbouw van de Academy werken. Cor Adriaanse, die op dit moment herstelt van een heupoperatie, gaat zoals bekend samen met Dirk Kuyt het elftal onder 19 jaar trainen en coachen.

Kuyt begint aan zijn eerste klus als trainer bij Feyenoord en wordt dus gekoppeld aan de meest ervaren trainer in de Academy. Adriaanse vormt al vele seizoenen de rode draad binnen Feyenoord en staat in de ogen van de club voor het dna van de Academy. Onder zijn vleugels zijn veel talenten doorgebroken.

Feyenoord hoopt volgend jaar het nieuwe trainingscomplex voor de Academy klaar te hebben. De Rotterdammers moeten nog één seizoen actief blijven op het verouderde Varkenoord. De selectie van Feyenoord stapt na de zomer wel al over naar een nieuwe trainingsaccommodatie.