Nieuws/Sport
1904762
Sport

'Juventus-speler beticht Real van omkopen arbiter'

Giorgio Chiellini maakt zijn gebaar.

Giorgio Chiellini maakt zijn gebaar.

Real Madrid kwam woensdag met de schrik vrij. Dankzij een rake strafschop van Cristiano Ronaldo in de allerlaatste minuut van de blessuretijd plaatsten de Madrilenen zich ten koste van Juventus voor de halve finale van de Champions League. Tot grote woede van de alles en iedereen van de Bianconeri

Giorgio Chiellini maakt zijn gebaar.

Giorgio Chiellini maakt zijn gebaar.

Juventus-verdediger Giorgio Chiellini beschuldigde de titelhouder direct na het toekennen van de penalty zelfs van omkoping. Tenminste zo leek het. Herhaaldelijk maakte de botte verdediger richting zijn Spaanse tegenstanders een gebaar alsof hij geld neerlegde. 

"We hebben de nederlaag van vorige week proberen recht te zetten en zijn daar ook in geslaagd. Daar moeten we trots op zijn", aldus Chiellini in gesprek met Premium Sport. "Tijdens een voetbalwedstrijd zou de scheidsrechter niet opgemerkt moeten worden. Helaas was dat vandaag niet zo. Op het moment zelf wist ik al dat het geen strafschop was, maar na het zien van de videobeelden moest ik helemaal lachen. We zijn echter niet de eerste en zeker ook niet de laatste club die met dit soort onterechte beslissingen zal worden geconfronteerd."

Nu heeft Chiellini niet bepaald recht van spreken, aangezien hij in 2006 met Juventus naar de Serie B werd teruggezet nadat was bewezen dat de clubleiding scheidsrechters had omgekocht.

Michael Oliver gaf Real woensdag twintig seconden voor het verstrijken van de drie minuten blessuretijd een penalty nadat Lucas Vázquez in de rug was gelopen door Medhi Benatia. Cristiano Ronaldo schoot de strafschop feilloos raak, waardoor De Koninklijke voor het achtste jaar op een rij in de halve finale van het miljoenenbal staat. In 2014, 2016 en 2017 werd de cup veroverd. 

Lees ook: Ronaldo: 'Het was een lijdensweg'

Cristiano Ronaldo schreeuwt het uit na zijn winnende treffer.

Cristiano Ronaldo schreeuwt het uit na zijn winnende treffer.