Nieuws/Sport
1904780
Sport

Buffon woest op scheidsrechter na nachtmerrie in Madrid

'Hij heeft een vuilnisbak in zijn borstkas'

caption

caption

Gianluigi Buffon zag zijn droom om de Champions League te winnen woensdagavond diep in blessuretijd in een nachtmerrie eindigen.

caption

caption

Volgens de doelman van Juventus was dat de schuld van de Engelse scheidsrechter Michael Oliver, die vlak voor het verstrijken van de vier minuten extra naar de stip wees.

"Het was een tiende van een penalty", brieste Buffon. "Na zo'n geweldige comeback mag geen mens dromen vernietigen met een dergelijke dubieuze situatie."

Lees ook: Ronaldo: 'Het was een lijdensweg'

Cristiano Ronaldo schreeuwt het uit na zijn winnende treffer.

Cristiano Ronaldo schreeuwt het uit na zijn winnende treffer.

Oliver gaf Real Madrid in de return van de kwartfinales een strafschop, nadat invaller Lucas Vázquez in kansrijke positie in zijn rug was gelopen door Medhi Benatia. De spelers van Juventus, die na de 3-0-nederlaag in Turijn nu zelf met 3-0 voorstonden en op weg leken naar een verlenging, reageerden woest.

Aanvoerder Buffon beukte tegen Oliver aan en werd met rood van het veld gestuurd. "Het is duidelijk dat hij geen hart in zijn borst heeft zitten, maar een vuilnisbak. Als je niet de persoonlijkheid hebt om een wedstrijd op dit niveau in goede banen te leiden, moet je lekker met je gezin op de tribune gaan zitten, wat chips kopen en van de show genieten. Hij wilde gewoon de hoofdrol opeisen. Hij had moeten begrijpen wat voor ramp hij inleidde. Real was aan de bal misschien sterker, maar wij verdienden een verlenging." 

Lees ook: 'Juventus-speler beticht Real van omkopen arbiter'