Sport/Schaatsen
1905012
Schaatsen

Onzekerheid rond sponsoren duurt voort

Vervelende vakantie voor schaatsers

Plantina gaat mogelijk door als sponsor.

Plantina gaat mogelijk door als sponsor.

Veel Nederlandse profschaatsers beleven niet de beste vakantie uit hun leven. Luttele weken voordat de zomertrainingen weer van start gaan, zit het overgrote deel van de rijders nog zonder ploeg.

Plantina gaat mogelijk door als sponsor.

Plantina gaat mogelijk door als sponsor.

Plantina, dat de afgelopen jaren onder anderen Kai Verbij en de broertjes Ronald en Michel Mulder sponsorde, is een van de hoopgevers in bange dagen.

De producent van voedingssupplementen overweegt een langer verblijf in de schaatssport, al is dat volgens directeur Mischa Strijder nog allesbehalve zeker. Mocht het bedrijf doorgaan, dan is dat in elk geval zónder koepelorganisatie iSkate en mét Gerard van Velde. De sprintcoach is nu bezig met het samenstellen van een team, waarbij hij ook allrounder Marcel Bosker op het oog heeft. Stel dat Strijder heil ziet in de ploeg die Van Velde uiteindelijk heeft geformeerd, dan is de kans reëel dat Plantina doorgaat.

Verder is het nog altijd onrustig in schaatsland. Meervoudig olympisch kampioenen als Kjeld Nuis, Ireen Wüst en Jorien ter Mors hebben nog altijd geen duidelijkheid over hun toekomst. Vooralsnog hebben alleen LottoNL-Jumbo (met Sven Kramer en coach Jac Orie) en Clafis (Jorrit Bergsma) een doorlopend contract.