Sport/EK voetbal
190546076
EK voetbal

Oranje met verwachte elf tegen Noord-Macedonië

Bondscoach Frank de Boer

Bondscoach Frank de Boer

Zoals verwacht heeft Frank de Boer twee wijzigingen doorgevoerd in het Nederlands elftal voor de afsluitende groepswedstrijd op het EK. Bij Oranje, dat al groepswinnaar is, beginnen Donyell Malen en Ryan Gravenberch in de basis. Dit gaat ten koste van Wout Weghorst en Marten de Roon.

Bondscoach Frank de Boer

Bondscoach Frank de Boer

De Roon staat op scherp en zou bij een volgende gele kaart de achtste finales missen. Weghorst scoorde tegen Oekraïne en stond ook tegen Oostenrijk in de basis. Zijn vervanger Malen verzorgde als invaller de assist voor de 2-0 van Denzel Dumfries.

Oranje begon het EK met overwinningen op Oekraïne (3-2) en Oostenrijk (2-0). Noord-Macedonië ging onderuit tegen die twee landen (3-1 nederlaag tegen Oostenrijk en 2-1 tegen Oekraïne) en is al uitgeschakeld. Voor het land zal het duel voornamelijk in het teken staan van het afscheid van de 37-jarige sterspeler Goran Pandev.

Oranje komt komende zondag weer in actie. Het duel begint om 18.00 uur. Onduidelijk nog is wie komende zondag de tegenstander in Boedapest wordt. Oranje wordt gekoppeld aan de nummer 3 van poule D, E of F.

Opstelling Nederland: Stekelenburg; Dumfries, De Vrij, De Ligt, Blind en Van Aanholt; Gravenberch, Wijnaldum en Frenkie de Jong; Depay en Malen.