1907164
Schaatsen

KNSB stelt nieuwe directeur aan

Herman de Haan

Herman de Haan

De KNSB heeft in Herman de Haan een nieuwe directeur-bestuurder gevonden. 

Herman de Haan

Herman de Haan

De Haan volgt bij schaatsbond Piet Geurts op, die het afgelopen jaar als interim-directeur werkzaam was. Als directeur-bestuurder voert hij het management van de KNSB aan, met een Raad van Toezicht boven zich. De Haan was de voorbije twee jaar als directeur actief bij de Hersenstichting en heeft geen verleden in de topsport.

"Wij zijn verheugd met de komst van Herman de Haan, een ervaren directeur-bestuurder", zegt Pieter de Kroon, voorzitter van de Raad van Toezicht van de KNSB. "Wij zijn ervan overtuigd dat Herman op inspirerende wijze leiding zal geven aan de KNSB, als bond die dienstbaar is aan de gehele schaatssport."

De Haan reageert zelf ook enthousiast op zijn aanstelling. "In de schaatssport is de afgelopen tijd veel energie gestopt in het uitzetten van een gezamenlijke koers waar alle betrokkenen mee verbonden kunnen zijn: samen voor het schaatsen. Ik zal mij ten volle inzetten om dat proces verder vorm te geven, met als doel het plezier en de trots die het schaatsen geeft, verder te vergroten."