1907235
Wielrennen

Laatste test Froome in de Alpen

Chris Froome.

Chris Froome.

Chris Froome doet volgende week mee aan de Ronde van de Alpen. 

Chris Froome.

Chris Froome.

De Britse wielrenner rijdt de vijfdaagse klimkoers als voorbereiding op de Giro d'Italia, die begin volgende maand start in Jeruzalem. Froome gaat in de etappekoers van drie weken door Israël en Italië de strijd aan met onder anderen Tom Dumoulin, vorig jaar winnaar van de roze trui. De viervoudig winnaar van de Tour de France is nog altijd verwikkeld in een salbutamol-affaire. Tijdens de door hem gewonnen Ronde van Spanje van afgelopen jaar werd bij Froome een te hoge waarde aangetroffen van het verboden middel, dat de Brit naar eigen zeggen op medisch voorschrift gebruikte om astma te bestrijden. De Britse kopman van Sky werd niet geschorst, maar moet zich wel verantwoorden.

De internationale wielrenunie UCI verwacht dat in de periode tussen de Giro en de Tour eindelijk duidelijkheid komt. Tot die tijd mag Froome gewoon blijven rijden.

Froome krijgt in de Ronde van de Alpen hulp van onder anderen Diego Rosa, Sebastián Henao en David de la Cruz. Sky won de etappekoers de afgelopen jaren met Richie Porte (2015), Mikel Landa (2016) en Geraint Thomas (2017).