Nieuws/Sport
1908121
Sport

Van der Mark oog in oog met oude rivaal

Michael van der Mark

Michael van der Mark

Yamaha-coureur Michael van der Mark krijgt in de komende drie superbikeronden, waaronder die op 20-22 april op het TT Circuit Assen, met een oude rivaal te maken. 

Michael van der Mark

Michael van der Mark

De 28-jarige Italiaan Davide Giugliano vervangt vanaf morgen in het Spaanse Aragón de geblesseerde Aprilia-rijder Eugene Laverty, die in de vorige race in Thailand crashte en zijn bekken brak. Van der Mark wist in 2016 om de vierde positie in de eindstand Giugliano achter zich te houden.

De invallende Italiaan die al 120 keer aan de start van een WK Superbikerace stond, viel vorig jaar ook al in bij Ten Kate Racing dat het superbikeprogramma van Red Bull Honda runt.  Het Nederlandse team uit Nieuwleusen gaat in Aragón een nieuwe episode in zijn bestaan in. Onder leiding van de nieuwe teammanager Kervin Bos die eind vorig jaar het roer overnam van Ronald ten Kate, worden de twee Honda's CBR1000RR van de rijders Leon Camier en Jake  Gagne voorzien van de elektronica van de Italiaanse firma Magneti Marelli. Tot op heden maakte het team gebruik van de Cosworth-elektronica, maar moest overgestapt worden op de voorgeschreven ECU van Magneti Marelli.

Speciale lay-out

Vorige week zaterdag testte Ten Kate op het circuit van Assen met de nieuwe techniek. "Na onze test in Assen gaan we goed voorbereid aan de komende races beginnen. Het circuit van Aragón heeft een speciale layout met vloeiende en tamelijk snelle bochten maar ook krappe bochten en harde remzônes. Ik ben benieuwd hoe onze Fireblade SP2 zich daar verhoudt. Na Aragón blijven wij de rest van het seizoen met Magneti Marelli rijden", verklaarde Bos.

Vorig jaar beleefde het team zijn sportief slechtste seizoen in het wereldkampioenschap. Daarnaast had de plotselinge dood van Nicky Hayden die bij een verkeersongeluk om het leven kwam, grote impact op het team. Met het aantrekken van de Britse coureur Leon Camier, betere voorbereiding dan afgelopen jaar en herstructurering binnen het team heeft Red Bull Honda vleugels gekregen. Camier die in de eerste vier races in de top zeven eindigde, boekte zijn beste uitslag in Thailand met een vierde plaats in race 1.