Sport/Wielrennen
1909485
Wielrennen

Parasiet houdt wielrenner Felline weer thuis

Fabio Felline

Fabio Felline

MILAAN - De Italiaanse wielrenner Fabio Felline staat voorlopig weer aan de kant. Bij de 28-jarige renner van Trek-Segafredo werd vorig jaar tijdens de Tour de France toxoplasmose geconstateerd, een ziekte die wordt veroorzaakt door een parasiet. Felline kwam pas dit jaar weer in actie, maar bleef klachten houden en moet worden behandeld. Daardoor mist hij de aanstaande heuvelklassiekers in Limburg en de Ardennen.

Fabio Felline

Fabio Felline

,,Fabio heeft dit seizoen nooit lekker in zijn vel gezeten'', lichtte teamarts Gaetano Daniele toe. ,,We hebben opnieuw een reeks bloedonderzoeken gedaan en daaruit bleek dat hij nog steeds niet volledig hersteld is. We gaan hem nu opnieuw zes weken behandelen en hopen de parasiet voor eens en voor altijd uit te roeien.''

Felline spreekt van een 'frustrerende' situatie. ,,Ik heb mijn niveau van het voorjaar van 2017 nog niet teruggevonden en hoop nu eindelijk verlost te raken van die parasiet.'' Felline won vorig jaar nog de proloog van de Ronde van Romandië en de Trofeo Laigueglia.