Nieuws/Sport
1909567
Sport

Marseille halvefinalist na spektakelstuk

Dimitri Payet viert de vierde treffer van Marseille

Dimitri Payet viert de vierde treffer van Marseille

Olympique Marseille is doorgedrongen tot de halve finales van de Europa League. Dat deed de Zuid-Franse ploeg door RB Leipzig met 5-2 te verslaan.

Dimitri Payet viert de vierde treffer van Marseille

Dimitri Payet viert de vierde treffer van Marseille

De Duitsers, die thuis met 1-0 hadden gewonnen, namen nota bene al na ruim een minuut de leiding door een doelpunt van Bruma. Maar via een eigen doelpunt van Stefan Ilsanker en treffers van Bouna Sarr, en Florian Thauvin stond het nog voor rust 3-1.

Via Jean-Kévin Augustin (3-2) leken de Duitsers weer op koers voor een plaats bij de laatste vier, maar uitblinker en aanvoerder Dimitri Payet schoot Marseille voor 60.000 toeschouwers naar een vervolg in de Europa League. In blessuretijd werd het zelfs nog 5-2 door de Japanner Hiroki Sakai.

Onder leiding van Björn Kuipers voltrok zich een spektakelstuk in het Vélodrome. Leipzig miste steraanvaller Timo Werner, die met een bovenbeenblessure op de bank bleef. Payet onderscheidde zich voor rust met nog een doelpunt, de 3-1, maar die treffer werd door Kuipers terecht geannuleerd omdat Kostantinos Mitroglou met een overtreding Augustin had verhinderd in te grijpen. Ook was de aanvoerder de aangever van de 3-1. Marseille was op dat moment Sarr al kwijt met een schouderblessure.

Meteen na rust had Mitroglou de 4-1 voor het inschieten maar doelman Peter Gulácsi redde. Werner bleef op de bank, Keita leek Leipzig weer naar de halve finale te helpen maar Payet, in de vorm van het EK van 2016, besliste anders. Met buitenkant rechts trof hij de linkerbovenhoek. Kuipers miste dat Sakai voordat hij scoorde in buitenspelpositie stond.