Nieuws/Sport
1909734
Sport

Ruben: ’Enige met nummer 3 op rug’

Verdediger Kluivert: 'Hou van lekker schoffelen'

Ruben en Justin Kluivert

Ruben en Justin Kluivert

Ruben Kluivert (17) heeft zijn keuze op FC Utrecht laten vallen. "Ik kon ook naar Vitesse", zegt de jongste zoon uit het eerste huwelijk van Patrick Kluivert. "Maar uiteindelijk gaven de goede opleiding van FC Utrecht en het feit dat veel teamgenoten van AFC daar ook heen gaan de doorslag."

Ruben en Justin Kluivert

Ruben en Justin Kluivert

Ruben is een vreemde eend in de bijt, een tegendraadse Kluivert. Waar zijn vader Patrick furore maakte als spits en ’aanvallen’ bij zijn broers Justin (Ajax), Quincy (Jong Vitesse) en Shane (FC Barcelona-jeugd) ook in de genen zit, heeft hij een voorkeur voor verdedigen. "Ik ben de enige in de familie met 3 op mijn rug", lacht de speler, die aansluit bij FC Utrecht onder 19.

De kleinste

"Van jongs af aan hield ik ervan om lekker te schoffelen", aldus Kluivert junior. "Ik was de kleinste en vond het een uitdaging om de bal van Quincy en Justin af te pakken", zegt hij, waarna Justin in het gesprek inbreekt. "Dat lukte hem vroeger wel, maar nu niet meer…"

Dat Utrechters het over het algemeen niet zo op Amsterdammers in het algemeen en Ajacieden in het bijzonder hebben, is voor Ruben geen bezwaar. "Natuurlijk heeft mijn vader een Ajax-verleden. Hij zei direct: ’Ik sta achter je. Wat jij wil, wil ik ook’. Dat is mooi", aldus Ruben die zich verheugt op zijn overstap. "Ik ga me focussen, proberen FC Utrecht 1 te halen en een contract af te dwingen."