Nieuws/Sport
1910753
Sport

Unieke loop voor onthulling nieuw logo Johan Cruijff ArenA

De Cruyff Foundation 14K Run van 2017 was een groot succes.

De Cruyff Foundation 14K Run van 2017 was een groot succes.

Als eerbetoon aan de twee jaar geleden overleden Johan Cruijff wordt op woensdag 25 april opnieuw de Cruyff Foundation 14K Run georganiseerd. Daarmee wordt tevens geld opgehaald om de projecten van de Cruyff Foundation te ondersteunen, de stichting die Cruijff in 1997 oprichtte om jeugd vooruit te brengen door beweging.

De Cruyff Foundation 14K Run van 2017 was een groot succes.

De Cruyff Foundation 14K Run van 2017 was een groot succes.

Op de dag dat de legendarische Nummer 14 71 jaar zou zijn geworden, wordt ook het nieuwe logo van de Johan Cruijff ArenA onthuld. De officiële bekrachtiging van de nieuwe naam van het stadion zal voor het nieuwe voetbalseizoen plaatsvinden.

Het als sociale loop bedoelde Cruyff Foundation 14K Run start om 20.14 uur op het onlangs omgedoopte Johan Cruijffplein bij het Olympisch Stadion en eindigt in de Johan Cruijff ArenA. De route is in totaal 14 kilometer en voert langs memorabele plekken uit het leven van de Amsterdamse legende, zoals het Johan Cruyff College bij de RAI, zijn ouderlijk huis aan de Akkerstraat en het Cruyff Court in Betondorp.

De eerste versie van de Cruyff Foundation 14K Run werd vorig jaar, een jaar na zijn dood, gehouden en ook de editie van 2018 belooft weer memorabel te worden. Het hardloopevenement wordt in samenwerking met Ajax georganiseerd.

Naast de 14K Run is er een 5K Run en een speciale Kids Run bij de Johan Cruijff ArenA. De opbrengsten van de Kids Run gaan naar de Ajax Foundation. 

Zowel deelnemende bedrijven als particulieren kunnen geld inzamelen voor de Cruyff Foundation via een speciaal 14K Run actieplatform. Inschrijven voor de diverse Runs kan nog tot en met zondag 15 april via: www.cruyff-foundation14KRun.nl