Nieuws/Sport
1911484
Sport

Opmerkelijke uitleg Blom in arbitragezaak rond Vlaar

Scheidsrechter Kevin Blom.

Scheidsrechter Kevin Blom.

Ron Vlaar werd vrijdagochtend vrijgesproken na zijn rode kaart van afgelopen zaterdag in het thuisduel met PSV, wat hem aanvankelijk het bezoek van AZ aan Heracles Almelo vrijdagavond zou kosten.

Scheidsrechter Kevin Blom.

Scheidsrechter Kevin Blom.

De captain van de Alkmaarders kreeg de prent van scheidsrechter Kevin Blom, die donderdagavond in Zeist opzien baarde met een opmerkelijke verklaring.

De leidsman had in zijn commentaar na afloop van AZ-PSV nog verteld dat Vlaar de doorgebroken Hirving Lozano met zijn borst naar voren ten val bracht, maar gaf donderdagavond in Zeist toe dat het vanuit zijn positie lastig was om de situatie goed waar te nemen.

"U zegt dus eigenlijk dat u het niet gezien heeft, maar dat het volgens u wel met de borst gebeurd moet zijn?", tekende het Noordhollands Dagblad op uit de mond van voorzitter Van Steenbeek van de tuchtcommissie. Daarop gaf Blom toe, zijn verklaring van na de wedstrijd dus afzwakkend.

De aanklager bleef echter bij zijn eis van één wedstrijd schorsing, maar zag die niet toegekend. De tuchtcommissie sprak Vlaar vrij.

Bekijk hier het programma en de stand in de Eredivisie.