Sport/Voetbal
1914004914
Voetbal

VIDEO Turkse trainer Sahin beschermt scheidsrechter tegen zijn eígen spelers

Sahin hield zijn eigen spelers tegen.

Sahin hield zijn eigen spelers tegen.

ANTALYA - Opvallend moment in de partij tussen Antalyaspor en Fenerbahçe. Toen de thuisploeg de gelijkmaker afgekeurd zag worden, probeerden de thuisspelers hun woede te koelen op de scheidsrechter van dienst. Maar dat was zonder hun eigen coach Nuri Sahin gerekend.

Sahin hield zijn eigen spelers tegen.

Sahin hield zijn eigen spelers tegen.

Sahin (34) is een Turks-Duitse oud-speler van Borussia Dortmund, Feyenoord, Liverpool en Real Madrid. Nadat de Belgische spits Michy Batshuayi de bezoekers op voorsprong had gebracht in de tweede helft, begon de thuisploeg aan een offensief. Dat leek succes te hebben, maar arbiter Kadir Saglam keurde de gelijkmaker af.

Dat leidde tot frustraties. De spelers van Antalyaspor gingen verhaal halen bij de scheidsrechter, maar die kreeg de steun van uitgerekend hun eigen coach. Sahin rende het veld op, zette zich voor de leidsman en jaagde zijn spelers weg. In het tumult kreeg Sahins assistent Fons Groenendijk wel nog rood.

Sahin staat sinds oktober van 2021 aan het roer bij Antalyaspor. Eerst als speler-trainer, maar sinds afgelopen zomer is hij alleen nog coach. Sahin wilde na de wedstrijd er niet te veel woorden aan kwijt. „Wat er ook gebeurt, we krijgen deze punten er echt niet mee terug. Iedereen die deze wedstrijd heeft gezien, moet zelf maar oordelen.”

Bron: Het Nieuwsblad