Sport/Voetbal
1915499351
Voetbal

’Ik heb zo mijn eigen ambities’

Hans de Koning en VVV-Venlo uit elkaar na dit seizoen

Hans de Koning

Hans de Koning

VENLO - Hans de Koning en VVV-Venlo gaan aan het einde van het seizoen ’met wederzijds goedvinden uit elkaar’, zo meldt de club. De trainer, die de Limburgers tijdens het seizoen 2019/2020 samen met zijn staf in de Eredivisie hield én recent nog de halve finale van beker wist te bereiken, zwaait aan het einde van het seizoen af.

Hans de Koning

Hans de Koning

De Koning over zijn vertrek: „Ik heb de afgelopen periode met ontzettend veel plezier bij VVV-Venlo gewerkt en samen met staf en spelers een aantal mooie resultaten geboekt waar we trots op mogen zijn. De club en de sfeer die er heerst, het is écht een warm nest. Maar soms moet je de keuze maken om een nieuwe stap te zetten. Om je op persoonlijk vlak verder te kunnen ontwikkelen. En ik heb zo mijn eigen ambities. Die ga ik in een andere mooie uitdaging proberen te verwezenlijken. Maar club en supporters hoeven zich geen zorgen te maken: alle energie en focus ligt bij mij op het goed ten einde brengen van dit bijzondere seizoen.”

De Limburgse club staat momenteel op de veertiende plek van de Eredivisie, 9 punten boven de degradatiestreep. VVV heeft zich ook geplaatst voor de halve finales van de KNVB-beker. Daarin speelt de ploeg van De Koning begin maart uit tegen Vitesse.

VVV beleefde in oktober nog een sportief dieptepunt. De Limburgers incasseerden op eigen veld tegen Ajax een historische nederlaag (0-13). Vooral dankzij de vele treffers van de Griekse topscorer Georgios Giakoumakis verbeterden de prestaties van VVV vanaf begin dit jaar aanzienlijk. Toch besloot De Koning dat het voor hem beter zou zijn om komende zomer op te stappen.

Technisch manager Stan Valckx over het vertrek van De Koning: „Hans heeft, samen met zijn staf, fantastisch gepresteerd met VVV-Venlo. Dat staat buiten kijf en daar zijn wij hem zeer dankbaar voor. Tijdens de structurele gesprekken die wij met Hans hebben gevoerd, hebben we het uiteraard ook over zijn toekomst gehad. Daarin proefden we echter dat zijn ambities en onze mogelijkheden nog niet op alle vlakken strookten met elkaar. En daar konden wij hem op korte termijn ook geen perspectief in bieden óf duidelijkheid over geven. Hans gaat nu op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dat besluit respecteren we. Sportief gezien staan we er uiteraard nog altijd goed voor. We hebben er alle vertrouwen in dat Hans, samen met spelers en staf, dit historische seizoen in stijl gaat afsluiten.”