Nieuws/Sport
1915734
Sport

Precies dezelfde tijd Van der Mark en teamgenoot

Michael van der Mark

Michael van der Mark

ARAGÓN - Yamaha-coureur Michael van der Mark en zijn Britse teamgenoot Alex Lowes hebben zich naar verwachting geplaatst bij de snelste tien rijders die rechtstreeks naar de beslissende kwalificatie van de WK Superbikeronde op het Spaanse circuit van Aragón gaan.

Michael van der Mark

Michael van der Mark

De wijze waarop was echter bijzonder. Dat rijders soms eenzelfde tijd noteren is niet uitzonderlijk, maar wel als het door twee teamgenoten gebeurt. De zesde tijd van Lowes en de zevende tijd van de Nederlander waren tot op de 1/1000ste seconde exact gelijk! Beiden klokten een tijd van 1.51,347.

Daarmee waren de Yamaha-rijders met hun YZF-R1 wel 0,695 van een seconde langzamer dan Marco Melandri met zijn Ducati Panigale R. De Italiaan bleef de Kawasaki-coureurs Jonathan Rea en Tom Sykes voor, als ook zijn teamgenoot Chaz Davies. Ook thuisrijder Jordi Torres op de MV Agusta was onder wisselende weersomstandigheden iets sneller dan het Yamaha-duo. De Brit Leon Camier van het Red Bull Honda-team dat door het Nederlandse team Ten Kate Racing wordt gerund, wist zich als tiende nog net voor SP2 te plaatsen.

Met de races in Aragón keert het WK Superbike terug in Europa. Volgende week staan de wedstrijden op het TT Circuit Assen op het programma.