Nieuws/Sport
1915739
Sport

’Hij mag zeker alvast beginnen met scouten voor Sparta’

Advocaat baalt van ontslag Fraser

Dick Advocaat

Dick Advocaat

ROTTERDAM - Dick Advocaat denkt dat Henk Fraser nog op de trainersstoel van Vitesse had gezeten als de Arnhemmers dit weekeinde, in de vorm van Sparta, niet zijn toekomstige club hadden getroffen.

Dick Advocaat

Dick Advocaat

„Het speelt bij Henk mee dat ze nu tegen Sparta spelen”, zegt Advocaat. „Hadden ze tegen een andere ploeg gespeeld, dan was deze beslissing misschien niet genomen. Zij spelen nog voor de play-offs.”

Daarmee wil Advocaat aangeven dat de club zich met het ontslag van Fraser in één klap van alle ongemakkelijke scenario’s heeft ontdaan, nu de belangen in de eindfase van de competitie nog groot zijn. Er is niemand die nog in de verleiding kan komen om de professionaliteit van Fraser in twijfel te trekken bij puntenverlies van Vitesse tegen Sparta.

Advocaat had Fraser liever nog in de dug-out naast zich gezien. „Dat had ik beter gevonden. Het was onrustig en ze wonnen de laatste vier duels niet”, zegt de coach. „Nu moeten ze het laten zien; dat de leiding gelijk heeft met zijn ontslag óf andersom. We kunnen sowieso een ander Vitesse verwachten.”

Fraser kan in ieder geval beginnen met scouten voor komend seizoen. „Daar mag-ie zeker wel aan beginnen”, zegt Advocaat met een knipoog, maar met de serieuze ondertoon dat er nog veel werk aan de winkel is om onder Fraser niet opnieuw in de problemen te komen.