Nieuws/Sport
1915757
Sport

Erehaag voor PSV? Ten Hag laat het in het midden

Erik ten Hag, trainer-coach van Ajax

Erik ten Hag, trainer-coach van Ajax

AMSTERDAM - Over het antwoord op de vraag of Ajax – naar Spaanse en Engelse traditie – een erehaag zal vormen als PSV ten koste van de Amsterdamse rivaal kampioen wordt, heeft Erik ten Hag nog niet nagedacht. „We houden ons niet bezig met ’als’, ’indien’. En al helemaal niet met negatieve scenario’s, want we gaan ervan uit dat we winnen”, aldus de coach.

Erik ten Hag, trainer-coach van Ajax

Erik ten Hag, trainer-coach van Ajax

Eenvoudig is de klus echter niet, beseft hij. „Ik heb respect voor PSV, omdat ze tot dusver een geweldig seizoen spelen en heel veel punten hebben. Alle credits. PSV is stug, weet vanuit de neutraliteit te spelen en maakt altijd wel een goal. Er staat een goed blok, een goede organisatie en ze krijgen weinig doelpunten tegen. De coach heeft heel goed naar zijn spelersmateriaal gekeken, hoe zijn spelers kunnen spelen.”

De kans lijkt groot dat Joël Veltman een basisplaats krijgt. „Het zou heel goed een reden kunnen zijn om hem op te stellen”, antwoordde Ten Hag op de vraag of het een pré is dat Veltman weet wat er in topduels wordt gevraagd en vaak het randje van het toelaatbare opzoekt. „Ik kijk wat er tegen een bepaalde tegenstander nodig is en stel aan de hand daarvan een strijdplan op.”