Sport/Voetbal
1916087096
Voetbal

Eden Hazard hoeft voorlopig niet op een basisplaats te rekenen bij Real Madrid

Eden Hazard in actie voor Real Madrid

Eden Hazard in actie voor Real Madrid

Ondanks dat Eden Hazard zijn blessureleed achter zich heeft gelaten, hoeft de Belg nog niet op een basisplaats te rekenen bij Real Madrid. Carlo Ancelotti, coach van De Koninklijke, heeft aangegeven dat hij in zijn voorste linie de voorkeur geeft aan andere spelers.

Eden Hazard in actie voor Real Madrid

Eden Hazard in actie voor Real Madrid

„Hij heeft veel kwaliteit”, zei Ancelotti in aanloop naar de wedstrijd van woensdag tegen Osasuna. „Zijn instelling is ook goed. Daar ligt het allemaal niet aan. Eden is een voetballer die past bij Real Madrid. Maar het kan gebeuren dat een trainer desondanks liever iemand anders opstelt. Dat is nu het geval.”

Toch schrijft Italiaanse trainer de Belgische international allerminst af. „Hazard heeft op dit moment niet de status van Karim Benzema, maar dat komt omdat hij veel blessures heeft gehad. Ik ben er zeker van dat we dit seizoen nog de beste versie van Hazard zullen zien. En dan zal hij meer spelen dan hij nu doet.”

Hazard was dit seizoen pas vier keer basisspeler. Sinds hij twee jaar geleden overkwam van Chelsea is hij vooral geblesseerd geweest. Ook dit seizoen was hij niet altijd fit. Afgelopen weekend tijdens de Clásico moest de Belg nog 90 minuten vanaf de bank toekijken.