Nieuws/Sport
19166
Sport

PSV is mondeling akkoord met Brenet

Joshua Brenet (r)

Joshua Brenet (r)

PSV wil in navolging van Jetro Willems, die vrijdag heeft bijgetekend tot medio 2018, op korte termijn nog enkele spelers langer aan zich binden. Met Joshua Brenet is inmiddels een mondeling akkoord bereikt over een contractverlenging tot medio 2020. Naar verwachting wordt het nieuwe contract nog voor de winterstop ook officieel ondertekend. Met aanvaller Jürgen Locadia, die al sinds augustus aan de kant staat met een liesblessure, is technisch manager Marcel Brands in vergevorderde bespreking over een nieuwe tot medio 2021 lopende verbintenis.

Joshua Brenet (r)

Joshua Brenet (r)

Ingewikkelder is de situatie van Luciano Narsingh, wiens contract na dit seizoen afloopt. De aanvaller heeft steeds volgehouden, net als Willems, dat hij PSV niet transfervrij wil verlaten. Maar in tegenstelling tot de linksback heeft dat nog niet gesorteerd in een nieuw contract. Narsingh wil de transfertermijn van januari benutten om een transfer te maken en is al in verband gebracht met clubs in onder andere Engeland en Turkije. In de zomer kon Narsingh op de laatste dag van de transfertermijn nog de stap naar de Premier League maken, maar zag hij daar vanaf omdat hij niet te overhaast zo’n beslissing wilde nemen.

Als PSV erin slaagt Narsingh te verkopen dan biedt dat de Eindhovense club de ruimte om de selectie de aanvallende impuls te geven, die zo welkom is na een eerste seizoenshelft waarin de kwakkelende kampioen zo moeizaam het doel vond. Behalve Narsingh hebben ook Florian Jozefzoon, wiens contract ook na dit seizoen afloopt, en Simon Poulsen, die totaal niet in de plannen van PSV-trainer Phillip Cocu voorkomt, aangegeven in januari te willen vertrekken uit Eindhoven, als die mogelijkheid zich aandient.