Nieuws/Sport
1916922
Sport

Volg alle duels in de Eredivisie van minuut tot minuut

LIVE EXTRA - Hels karwei voor Twente in Den Haag

Kan het geplaagde FC Twente zich herpakken in Den Haag?

Kan het geplaagde FC Twente zich herpakken in Den Haag?

Vier duels staan er zaterdagavond op het programma in de Eredivisie. Volg alle wedstrijden hier van minuut tot minuut via onze uitgebreide livewidget.

Kan het geplaagde FC Twente zich herpakken in Den Haag?

Kan het geplaagde FC Twente zich herpakken in Den Haag?

ADO Den Haag - FC Twente

Om 18.30 uur trapt FC Twente in Den Haag af voor een duel met levensgrote belangen. Met nog vier duels te gaan staan de tukkers als hekkensluiter vier punten achter op nummer 17 Sparta, waardoor winst bij ADO een must is. De thuisploeg zal de zege echter niet cadeau doen, want de formatie van Fons Groenendijk heeft de drie punten net zo hard nodig om de play-offs om Europees voetbal te halen.

Vitesse - Sparta Rotterdam

Een vergelijkbaar scenario als in Den Haag, hoewel de bezoekers van dit duel (Sparta) iets meer lucht hebben dan FC Twente. Winnen de Rotterdammers, dan komt rechtstreekse handhaving zelfs weer in zicht. Vitesse moet zich na zeperds tegen FC Utrecht (5-1), Heracles Almelo (0-0), Roda JC (0-3) en NAC Breda (1-0) vanaf 19.45 uur herpakken voor eigen publiek. Zonder de ontslagen trainer Henk Fraser willen de Arnhemmers drie uiterst belangrijke punten pakken in de strijd om een play-offticket.

VVV-Venlo - SC Heerenveen

Eveneens om 19.45 uur gaat de bal rollen in De Koel. VVV (12e) is zo goed als veilig, maar kan met een overwinning stiekem zelfs naar de play-offs om Europees voetbal kijken. Dat wil de tegenstander uit Friesland (die 8e staat) voorkomen. De formatie van Jurgen Streppel staat zes punten voor en maakt zich op voor een succesvolle eindsprint.

PEC Zwolle - Excelsior

Ook in Zwolle staan de Europese play-offs op het spel. De thuisploeg staat zesde en zet met een overwinning een grote stap richting het seizoenstoetje. Excelsior (10e) staat echter maar twee punten achter op de achtste plaats en kan zich ook nog plaatsen voor de play-offs.

Volg alle duels in de Eredivisie van minuut tot minuut via onze uitgebreide livewidget.