Nieuws/Sport
1917080
Sport

Held van Manchester laat zich van slechtste kant zien

Oliedomme actie Ben Yedder dupeert Sevilla

Wissam Ben Yedder

Wissam Ben Yedder

Wissam Ben Yedder was enkele weken nog de held van Sevilla toen hij op Old Trafford Manchester United uit de Champions League kegelde, maar roem is snel vergankelijk...

Wissam Ben Yedder

Wissam Ben Yedder

De spits van de Spaanse ploeg was in het thuisduel met Villarreal tien minuten na rust in de ploeg gekomen, maar stond tien minuten later alweer onder de douche.

Ben Yedder protesteerde hevig bij scheidsrechter Pablo Gonzalez Fuertes toen die een overtreding op Ever Banega in de ogen van Ben Yedder niet zwaar genoeg bestrafte. De spits kreeg voor zijn felle reactie geel, maar was daarna nog niet klaar. Ben Yedder beantwoordde zijn gele kaart met een provocerend en cynisch applaus richting de leidsman, die de aanvaller prompt direct zijn tweede gele kaart voor hield.

Op dat moment keek Sevilla tegen een 0-1 achterstand aan, en die verdubbelde kort na de rode kaart voor Ben Yedder via een treffer van Carlos Bacca. Nadat de bezoekers bij een comfortabele 0-2 voorsprong een kwartier voor tijd eveneens met tien man kwamen te staan, richtte Sevilla zich op. Via Nolito en Steven N'Zonzi pakte de nummer 7 van Spanje toch nog een punt tegen de concurrent: 2-2.

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in La Liga.