Sport/Voetbal
1917125329
Voetbal

Manchester blijft ongeslagen onder interim-trainer Carrick, Van de Beek mag even invallen

Nieuwe mijlpaal Cristiano Ronaldo tegen Arsenal: 800 (!) goals

Cristiano Ronaldo viert zijn 800e (!) treffer.

Cristiano Ronaldo viert zijn 800e (!) treffer.

Interim-trainer Michael Carrick vertrekt bij Manchester United. De oud-speler van de Engelse club kondigde zijn afscheid van Old Trafford aan kort na de thuiszege tegen Arsenal (3-2). „Ik ben en zal altijd een fan zijn van Manchester United. Voor mij is dit nu het juiste moment om de club te verlaten. Ik kijk ernaar uit om vanaf de tribune de ploeg als een supporter te ondersteunen”, liet hij weten.

Cristiano Ronaldo viert zijn 800e (!) treffer.

Cristiano Ronaldo viert zijn 800e (!) treffer.

Carrick bleef ongeslagen als interim-coach. Hij nam als assistent-trainer vorige maand de taken over van de ontslagen Ole Gunnar Solskjaer.

ManUnited stelde begin deze week Ralf Rangnick voor de rest van het seizoen aan als hoofdtrainer. Omdat de Duitser moest wachten op de benodigde papieren om in Groot-Brittannië aan de slag te gaan, ontbrak hij nog tegen Arsenal op de bank. Hij debuteert zondag als coach van ManUnited in de thuiswedstrijd tegen Crystal Palace. Rangnick was bij het duel met Arsenal al wel op Old Trafford aanwezig.

Arsenal kwam op curieuze wijze op voorsprong. Middenvelder Fred ging bij een hoekschop op de voet staan van zijn doelman David De Gea waarna de Spaanse keeper krimpend van de pijn tegen de grond ging. Daar bleef hij liggen en mede daardoor kon Emile Smith Rowe scoren met een afstandsschot. Na interventie van de VAR keurde de scheidsrechter het doelpunt goed.

Mijlpaal Ronaldo

Kort voor de rust zorgde Bruno Fernandes voor de 1-1 uit een goed uitgespeelde aanval. Kort na de pauze zette Cristiano Ronaldo met zijn 800e treffer als senior de thuisclub op voorsprong, maar Martin Ødegaard herstelde snel daarna weer het evenwicht met een bekeken schot in de verre hoek (2-2). Uit een strafschop schoot Ronaldo zijn ploeg in de 70e minuut naar de winst.

Donny van de Beek mocht in de laatste minuut invallen.

Donny van de Beek mocht in de laatste minuut invallen.

Middenvelder Donny van de Beek viel bij de thuisclub in de laatste minuut van de reguliere speeltijd nog even in. Arsenal bleef vijfde, met nu nog maar 2 punten meer dan nummer 7 ManUnited.

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de Premier League