Nieuws/Sport
1917562
Sport

Herlings blijft met pole in Portugal sterk presteren

Jeffrey Herlings op archiefbeeld

Jeffrey Herlings op archiefbeeld

AGUEDA - Motorcrosser Jeffrey Herlings blijft dit seizoen sterk presteren. De leider in het wereldkampioenschap won op het Portugese circuit van Agueda de kwalificatierace en start daardoor morgen in de Grand Prix vanaf pole positie. Hij was al de snelste in de tijdtrainingen op het circuit dat door de hevige regenval in de afgelopen week in een zware piste was veranderd.

Jeffrey Herlings op archiefbeeld

Jeffrey Herlings op archiefbeeld

Hoewel zijn Italiaanse rivaal Antonio Cairoli de kopstart nam, wist 'The Bullet' hem halverwege de wedstrijd met een overtuigende inhaalactie naar de tweede plaats te verdringen. De negenvoudig wereldkampioen zette de Nederlander nog wel onder druk, maar beide KTM-coureurs behielden hun posities. De Fransman Romain Febvre werd op Yamaha derde. Herlings' teamgenoot Glenn Coldenhoff kwam als negende over de finish.

 Zoals Herlings in het begin van vorig seizoen aan 'damage control' deed door zijn handblessure, probeert ook de Zeeuwse Nancy van de Ven de schade zoveel mogelijk te beperken nadat zij in de aanloop naar het wereldkampioenschap voor vrouwen (WMX) een dubbele onderbeenbreuk opliep. De Yamaha-rijdster eindigde in de eerste wedstrijd in Agueda als tweede achter de Nieuw-Zeelandse merkgenote Courtney Duncan, maar voor de Duitse Larissa Papenmeider op Suzuki. Wereldkampioene Kiara Fontanesi verloor belangrijke WK-punten door met haar Yamaha te vallen. De Italiaanse eindigde als zevende.

In de WK-stand bezet Van de Ven die vorig jaar de Grand Prix in Assen won, met 84 punten de derde plaats achter Duncan (90) en Papenmeier (84). Fontanesi is vierde met 69 punten.