Nieuws/Sport
1917980
Sport

Seedorf lijkt draai te vinden met Deportivo

Clarence Seedorf (L) begroet collega-coach Jose Angel Ziganda

Clarence Seedorf (L) begroet collega-coach Jose Angel Ziganda

BILBAO - Deportivo La Coruña heeft de smaak ineens te pakken in de Spaanse voetbalcompetitie. De ploeg van trainer Clarence Seedorf boekte de tweede zege op rij, dit keer bij Athletic Bilbao: 2-3. Deportivo had vorige week tegen Málaga dan eindelijk de eerste zege onder Seedorf kunnen vieren (3-2).

Clarence Seedorf (L) begroet collega-coach Jose Angel Ziganda

Clarence Seedorf (L) begroet collega-coach Jose Angel Ziganda

De ploeg van trainer Clarence Seedorf boekte de tweede zege op rij, dit keer bij Athletic Bilbao: 2-3. Deportivo had vorige week tegen Málaga dan eindelijk de eerste zege onder Seedorf kunnen vieren (3-2). De voorgaande acht competitieduels onder de Nederlandse trainer leverden vijf nederlagen en drie remises op.

,,We nemen kostbare punten mee naar huis'', zei Seedorf na de verrassende zege in Bilbao. ,,We mogen hiervan genieten, dit is belangrijk voor de groep.''

Dankzij twee doelpunten van aanvoerder Adrián López, tegen Málaga al de gevierde man met de winnende treffer, stond de bezoekende club na een kwartier al met 2-0 voor in stadion San Mamés. Aan het begin van de tweede helft bracht Raúl Garcia de spanning terug met de aansluitingstreffer. Vlak nadat de 2-2 was afgekeurd, maakte Deportivo er aan de andere kant 1-3 van via Borja Valle.

De thuisclub kwam weer terug in de wedstrijd via Markel Susaeta, maar de ploeg van Seedorf wist de voorsprong tot het laatste fluitsignaal vast te houden. Deportivo kwam daardoor op 26 punten, vijf minder dan Levante dat op de 'veilige' zeventiende plek staat en zondag Atlético Madrid treft. Seedorf en zijn manschappen hebben nog zes wedstrijden om een plek te stijgen op de ranglijst. Ze treffen met Sevilla, FC Barcelona, Villarreal en Valencia wel nog een paar zware tegenstanders.