Sport/Voetbal
191841824
Voetbal

KNVB telt 148 transfers, net geen record

Kaj Sierhuis

Kaj Sierhuis

In totaal maakten 148 voetballers tijdens de winterse transfermarkt een overstap van of naar een Nederlandse betaaldvoetbalclub. Dat is er één minder dan vorig jaar in dezelfde periode. Het record voor de winterperiode bleef staan op 151, gevestigd in 2017, meldt voetbalbond KNVB.

Kaj Sierhuis

Kaj Sierhuis

Tijdens de laatste 24 uur, de zogenoemde deadline day, werden door Nederlandse clubs 28 transfers bij wereldvoetbalbond FIFA aangemeld. Daarmee was het de rustigste slotdag van de transferperiodes in de afgelopen tien jaar.

De eerste transfer was op 2 januari om 16.29 uur, toen Halil Dervisoglu de overstap maakte van Sparta Rotterdam naar het Engelse Brentford FC. De laatste voor de deadline was die van Kaj Sierhuis naar Stade Reims vrijdagavond om 23.03 uur. Sierhuis werd door Ajax afgelopen zomer uitgeleend aan FC Groningen.

De KNVB houdt de Nederlandse tijd aan voor spelers die naar of binnen Nederland getransfereerd worden. Voor spelers die naar het buitenland vertrekken, geldt de lokale tijd en 'transferwindow' van het land waar de speler heen gaat. Werkloze spelers kunnen ook buiten de transferperiodes een contract tekenen bij een club.