1918501
Autosport

'Ik win nooit een saaie race'

Zege Ricciardo hing aan zijden draadje

Daniel Ricciardo kende zaterdag een hachelijke dag.

Daniel Ricciardo kende zaterdag een hachelijke dag.

De Australiër Daniel Ricciardo reed op magistrale wijze naar de zege in de Grote Prijs van China.

Daniel Ricciardo kende zaterdag een hachelijke dag.

Daniel Ricciardo kende zaterdag een hachelijke dag.

De teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull startte van plek zes, maar reed in het tweede deel van de race via feilloze inhaalacties naar de overwinning op het circuit van Shanghai.

Lees ook: Verstappen vijfde na tumultueuze race

"Ik schijn nooit een saaie race te winnen", jubelde Ricciardo op het podium, waar hij gewoontegetrouw de champagne dronk uit zijn raceschoen. Hij vierde zijn zesde GP-zege.

"Soms moet je niet afwachten, maar toeslaan als het kan. Het was even hectisch bij die pitstop, waar Max en ik direct na elkaar van banden wisselen. Maar het ging goed en we wisten dat we vanaf dat moment sneller waren dan de rest. Ik pakte elke kans die ik kreeg om in te halen", aldus Ricciardo, die zaterdag op het nippertje kon meedoen aan de kwalificatie.

Lees ook:  Vettel: 'Natuurlijk was het Verstappen zijn schuld' - Verstappen schuldbewust: 'Ik heb het zelf verprutst'

Een beeld van de start.

Een beeld van de start.

In de derde vrije training op zaterdag was zijn Red Bull namelijk stil komen te staan met een kapotte turbo. Het had dus weinig gescheeld op hij was op zaterdag al kansloos voor de zege geweest. "Op dat moment vreesde ik dat ik de race achteraan zou moeten beginnen. Ik moet de monteurs van het team enorm bedanken, want ze hebben zich uit de naad gewerkt om het probleem tijdig te verhelpen, zodat ik de kwalificatie kon rijden." 

De Grand Prix van China was van minuut tot minuut te volgen via TELESPORT. Bekijk HIER de volledige uitslag.