1918608
Autosport

VIDEO - Toro Rosso-coureurs blameren zich

Pierre Gasly en Brendon Hartley voor de start.

Pierre Gasly en Brendon Hartley voor de start.

Toro Rosso was zondag het lachertje van de dag tijdens de Grand Prix van China. Pierre Gasly was een week geleden in Bahrein de verrassende nummer vier, maar in Shanghai hing de vlag er heel anders voor bij het dochterteam van Red Bull Racing.

Pierre Gasly en Brendon Hartley voor de start.

Pierre Gasly en Brendon Hartley voor de start.

De Fransman torpedeerde in de slotfase van de race zijn teamgenoot Brendon Hartley. Beide mannen liepen schade op, maar konden hun weg vervolgen. Al kwamen ze nooit in de buurt van de punten. Gasly finishte uiteindelijk als achttiende. Hartley viel vijf ronden voor het einde van de race. De Nieuw-Zeelander kampte met versnellingsbakproblemen. Bekijk HIER de beelden.

Lees ook:   Vettel: 'Natuurlijk was het Verstappen zijn schuld'  Verstappen schuldbewust: 'Ik heb het zelf verprutst'

"Ik wil mijn excuses aanbieden aan Brendon", aldus Gasly. "Het team had me gezegd dat we van positie zouden wisselen. Ik dacht dat dat hij me ruimte ging geven, maar helaas denk ik niet dat hij me heeft gezien. Ik verloor vervolgens veel tijd. Mijn voorvleugel was kapot en ook het sturen ging moeizaam." 

Lees ook:  Verstappen vijfde na tumultueuze race Lauda haalt hard uit naar Verstappen

Pierre Gasly (links) tikt Brendon Hartley in de rondte.

Pierre Gasly (links) tikt Brendon Hartley in de rondte.

Voor teambaas Franz Tost was het sowieso een vervelend weekeinde. "Het ging vanaf vrijdag al niet goed. Daar bovenop kwam nog de crash, die ontstond na een misverstand. Erg vervelend allemaal."

De crash tussen Gasly en Hartley bleek uiteindelijk de sleutel tot het succes van Daniel Ricciardo. De Australische Red Bull-coureur kon door de ontstane safety car-situatie een 'gratis' pitstop maken, waarna hij op verse banden naar de eerste plek kon rijden.

De Grand Prix van China was van minuut tot minuut te volgen via TELESPORT. Bekijk HIER de volledige uitslag.