1919650
Sport

Makkelie stuurt twee Ajacieden naar de kant in slotfase

Ajax loopt rood aan in Eindhoven

Siem de Jong blaast de aftocht na zijn rode kaart.

Siem de Jong blaast de aftocht na zijn rode kaart.

Ajax heeft de kampioensrace in mineur besloten. Scheidsrechter Danny Makkelie stuurde in de slotfase van het duel met PSV twee Ajacieden van het veld.

Siem de Jong blaast de aftocht na zijn rode kaart.

Siem de Jong blaast de aftocht na zijn rode kaart.

Eerst kreeg Nicolas Tagliafico zijn tweede gele kaart voor een tackle op Hiving Lozano. Vervolgens ging Siem de Jong op de voet van Santiago Arias staan. Ook de voormalig PSV-middenvelder moest vertrekken.

Lees ook: Dolblije Luuk verdedigt rode Siem  Van Ginkel: 'We hebben geheerst' - Ten Hag haalt flink uit naar falende Ajax-spelers

In de tweede helft kon een aantal Ajax-fans zich niet gedragen. De supporters van de Amsterdamse club wierpen fakkels in een vak gevuld met PSV-supporters. Na een kort oponthoud werd het duel weer hervat. 

Ten Hag baalt

Ajax-trainer Erik ten Hag toonde zich allerminst tevreden over het optreden van zijn elftal in Eindhoven. "Het is soms te vrijblijvend, passief en te plichtmatig. Ik mis wel eens de absolute overgave om te winnen. Daar moeten we mee aan de slag", zei de kritische trainer van de nummer twee van Nederland.

PSV veroverde zondagmiddag in Eindhoven de 24e landstitel uit de clubhistorie. De Brabanders rekende in een onderling duel af met Ajax, de laatst overgebleven concurrent in de titelrace. Gaston Pereiro, Luuk de Jong en Steven Bergwijn tekenden voor de drie treffers (3-0 zege) van PSV. 

Lees ook:  - Apart 'familiefeest' De Jong: Luuk pakt titel, rood voor Siem - PSV flikt 't tegen Ajax

PSV heeft met nog drie speelronden te gaan tien punten meer dan Ajax. Het gat met nummer drie AZ is vijftien punten. Kampioen van 2017, Feyenoord, is door PSV op liefst 23 punten gezet.