Sport/Voetbal
1919831656
Voetbal

Hans de Koning krijgt ’duidelijke taak’ bij VVV

Hans de Koning

Hans de Koning

VVV-Venlo heeft bevestigd dat Hans de Koning de nieuwe hoofdtrainer is.. De Limburgse eredivisieclub heeft de 59-jarige Rotterdammer aangesteld tot het einde van dit seizoen.

Hans de Koning

Hans de Koning

Jay Driessen, die de afgelopen weken als interim-trainer fungeerde na het ontslag van Robert Maaskant, gaat verder als assistent van De Koning. Driessen ondertekende een contract tot de zomer van 2022 in Venlo. Mark Luijpers, ook assistent-trainer bij VVV, verlengde zijn aflopende contract tot medio 2023.

„Met Hans de Koning hebben we een zeer ervaren trainer in huis gehaald, die weet wat het is om met een eredivisieclub te strijden voor lijfsbehoud”, zei technisch manager Stan Valckx. „Een duidelijke taak die we hem hebben meegegeven.” VVV staat met vijftien punten uit zeventien duels op de zestiende plek in de eredivisie.

Driessen verklapte afgelopen week vlak voor de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle al dat De Koning de nieuwe hoofdtrainer zou worden. Valckx zei na de nederlaag (1-2) dat er naast De Koning nog een kandidaat was en dat Driessen zich had versproken. Enkele dagen later blijkt de keuze toch op de oud-doelman gevallen. „Ik ben blij met de mogelijkheid die ik krijg om bij VVV aan de slag te gaan”, aldus De Koning, die eerder onder meer FC Volendam, Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk onder zijn hoede had.

De assistenten Driessen (50) en Mark Luijpers (49) kregen beiden een nieuw contract. Driessen tekende tot de zomer van 2022, Luijpers verbond zich nog een jaar langer aan VVV.