Nieuws/Sport
1919873
Sport

'Ik mis absolute overgave om te winnen'

Ten Hag haalt flink uit naar falende Ajax-spelers

Erik ten Hag

Erik ten Hag

Ajax-coach Erik ten Hag laakte na de verloren wedstrijd bij PSV (3-0) de mentaliteit van de spelers van zijn ploeg.

Erik ten Hag

Erik ten Hag

"We hebben veel talentvolle spelers", zei hij. "Maar mentaal is PSV verder dan wij. Ze zijn gedisciplineerder en hebben een betere teamspirit."

Lees ook: - PSV flikt het tegen Ajax - FOTO'S - PSV viert uitbundig feest; Ajax druipt af

Ten Hag beseft dat er veel moet veranderen bij Ajax als de club volgend seizoen wel een geslaagde greep naar de landstitel wil doen.

"Het is niet dat mijn spelers niet hard werken of hun best niet doen", stelde Ten Hag. "Maar het is soms te vrijblijvend, passief en te plichtmatig. Ik mis wel eens de absolute overgave om te winnen. Daar moeten we mee aan de slag."

Lees ook: - 'Ajax moet grote schoonmaak houden' - Cocu: 'Dit maakt het wel heel speciaal en bijzonder'

Ten Hag beseft dat hij een valse start heeft gemaakt bij Ajax. De opvolger van Marcel Keizer ging aan de slag toen het verschil met PSV vijf punten was. Inmiddels is de concurrent uit Eindhoven kampioen met een voorsprong van tien punten. "Het is niet zo dat je als coach even aan de knoppen draait en dat dan alles verandert", zei hij.

Figurant

Het heeft Ten Hag pijn gedaan dat Ajax figureerde in de kampioenswedstrijd van PSV. "We begonnen aardig, maar gaven de eerste twee doelpunten weg. We hadden goede bedoelingen, maar we hebben het niet waargemaakt. PSV wel en daar moet ik ze alle credits voor geven. Ze hebben heel veel punten gehaald. Dat is knap."

Bekijk hier de uitslagen en stand in de Eredivisie.