Nieuws/Sport
1919879
Sport

Herlings met machtsvertoon naar zege

Jeffrey Herlings in actie.

Jeffrey Herlings in actie.

Op motorcrosser staat momenteel in het wereldkampioenschap motorcross (MXGP) geen maat. De Brabander won in het Portugese Agueda zijn vierde GP-zege van het seizoen en versterkte zijn leiding in het WK. Ook regerend wereldkampioen Antonio Cairoli was niet opgewassen tegen de snelheid en rijkunsten van de KTM-rijder. 

Jeffrey Herlings in actie.

Jeffrey Herlings in actie.

De Italiaan die eveneens voor het KTM-fabrieksteam uitkomt, werd tweemaal tweede achter 'The Bullet' die in de WK-stand nu een voorsprong van 16 punten op hem heeft. De Fransman Romain Febvre (Yamaha) staat derde maar heeft al een achterstand van 72 punten opgelopen.

Nancy van de Ven van het No Fear Yamaha team pakte haar eerste podiumplaats van het seizoen in het WK voor vrouwen (WMX). In de tweede wedstrijd in Agueda wist de No Fear Yamaha-rijdster uit Vlissingen met een 2-4 in de manches netjes derde te worden in het dagklassement achter de Nieuw-Zeelandse Courtney Duncan (Yamaha) en Duitse Suzuki-rijdster Larissa Papenmeier.

Van de Ven die in de aanloop naar het seizoen een dubbele onderbeenbreuk opliep, zei: "We wisten op voorhand dat het overleven zou worden in de eerste twee wedstrijden. Ik ben dan ook heel blij dat ik hier al op het podium sta en dat ik in de strijd om de wereldtitel slechts tien punten heb verloren op Courtney Duncan. In de komende weken kan ik aan mijn vorm werken om sterk voor de dag kan te komen.’’ Tussenstand wereldkampioenschap vrouwen: 1. Duncan 90 punten, 2, Papenmeier 87, 3. Van de Ven 80, 4. Fontanesi (Ita) Yamaha 74.