Nieuws/Sport
1920294
Sport

Supporters wachten spelers op, duw-en trekwerk bij bus

VIDEO - Woedende Ajax-fans eisen vertrek Van der Sar

Boze fans dwingen de bus te stoppen.

Boze fans dwingen de bus te stoppen.

Ongeveer 150 Ajax-supporters hebben de spelersbus opgewacht na de 3-0 nederlaag tegen PSV. Zij eisten bij terugkeer in Amsterdam het directe vertrek van algemeen directeur Edwin van der Sar. Ook zouden zij middenvelder Hakim Ziyech nooit meer in het eerste willen zien optreden.

Boze fans dwingen de bus te stoppen.

Boze fans dwingen de bus te stoppen.

De bus met spelers moest meer dan een uur wachten op het overleg tussen supporters en Van der Sar, dat midden op de rotonde voor het parkeerdek van de Johan Cruijff ArenA werd gevoerd. Financieel directeur Jeroen Slop assisteerde zijn collega in de tweede helft van het ’wilde’ gesprek.

Enkele omstanders vertelden dat Van der Sar zou hebben gezegd dat van een direct aftreden geen sprake kan zijn. De algemeen directeur zit aan procedures vast. Zijn reactie op de afkeer van Ziyech is niet bekend.

Lees ook:  Van der Sar kan maar één conclusie trekken: gefaald 'Ajax moet grote schoonmaak houden'

Omdat er in Amsterdam al nattigheid gevoeld werd, werd er zelfs gepoogd om de treinen van Eindhoven naar Amsterdam langzamer te laten rijden, zodat de spelers van Ajax eerder dan de fans in Amsterdam zouden zijn. Maar dat mislukte, waardoor de supporters eerder bij de ArenA waren.

Ze lieten zich uiteindelijk meeslepen door emoties en sommeerden de stewards bij de ArenA om de bus tegen te houden en de deuren te openen. Spelers die naar hun geparkeerde auto’s wilden lopen, werd te kennen gegeven dat zij in de bus moesten blijven. Ongeveer twintig agenten hielden naast ongeveer 35 stewards een oogje in het zeil. Een van de stewards: „Toch jammer dat het weer zo moet.”

Lees ook: Pijnlijk Ajax-feitje: Ten Hag in alles slechter dan Keizer

caption

caption

Pas na tien uur werd het sein door een van de supporters op groen gezet om te vertrekken. Hij tikte een steward op de schouder en zei dat het ’nu wel genoeg was. Rijden maar’.

De buschauffeur reed onmiddellijk het parkeerdek op, waarna ook alle supporters de rotonde te voet verlieten.

Lees ook: FOTO'S PSV viert uitbundig feest; Ajax druipt af