Sport/Voetbal
1920317761
Voetbal

’PSG-middenvelder Idrissa Gueye weigerde te spelen in regenboogshirt’

Idrissa Gueye

Idrissa Gueye

PARIJS - PSG-middenvelder Idrissa ’Gana’ Gueye miste de zege van zijn club op Montpellier (4-0) zaterdag, omdat hij niet wilde spelen in een speciaal ontworpen regenboogshirt. Dit melden Franse media.

Idrissa Gueye

Idrissa Gueye

Gueye reisde wel mee met de PSG-selectie, maar stond vervolgens niet bij de eerste elf op papier, laat staan op de bank. Trainer Pochettino liet later weten dat hij ’vanwege personele redenen’ niet meer bij de selectie zat. ,,Maar hij is niet geblesseerd”, liet de oefenmeester toen nog weten.

In alle Ligue 1-wedstrijden afgelopen weekeinde speelden de teams met speciale regenboogshirts en aanvoerdersbanden, om de LGBTQ+-gemeenschap te ondersteunen. Enkele Franse media denken te weten dat Gueye weigerde om hierin te spelen.

Maagproblemen

Le Parisien en L’Équipe weten te melden dat Gueye toevalligerwijs vorig rond dezelfde tijd ook de wedstrijd miste, toen vanwege ’maagproblemen’. Destijds zei het management van de middenvelder dat de bewuste data (17 mei) er niets mee te maken had. Vooralsnog willen ze over afgelopen weekeinde niets loslaten. Nu schrijft RMC Sport dat de regenboogshirts toch echt de reden zijn van de absentie van Gueye.

,,Op de Werelddag tegen Homofobie zullen onze shirts de regenboogvlag tentoonspreiden, als symbool, vrede en diversiteit van de LGBT-beweging”, liet de Franse topclub voor de wedstrijd nog weten op sociale media.