Nieuws/Sport
1920456
Sport

Brenet ziet bed niet: 'Heb met mensen afgerekend'

Joshua Brenet (r.) is dolgelukkig met de kampioensschaal.

Joshua Brenet (r.) is dolgelukkig met de kampioensschaal.

Kampioen worden met een hoofdletter K. PSV heeft de 24e landstitel in de clubhistorie op werkelijk historische wijze binnengesleept. De drie vreugde-explosies na de goals tegen directe concurrent Ajax (3-0) waren slechts een voorbode van een Brabants volksfeest.

Joshua Brenet (r.) is dolgelukkig met de kampioensschaal.

Joshua Brenet (r.) is dolgelukkig met de kampioensschaal.

Werkelijk alles kwam er tijdens de drie voltreffers in het kolkende Philips Stadion uit bij de spelers bij PSV. Het dramatische begin van het seizoen, de kritiek op het spel, maar met nog drie wedstrijden te spelen zijn de Eindhovenaren ’gewoon’ al kampioen van Nederland. En dus trok de dit seizoen beste en meest constante ploeg van de Eredivisie terecht een lange neus naar alles en iedereen.

Lees ook: - FOTO'S - Woedende Ajax-fans belagen spelersbus - Ten Hag haalt flink uit naar falende Ajacieden

"Uiteindelijk staan wij hier met die schaal. En niemand anders", jubelde doelman Jeroen Zoet, een van de belangrijkste krachten in het kampioenselftal van trainer Phillip Cocu. "In voetbal telt maar een ding. En dat is winnen. Dat hebben we ook tegen Ajax laten zien."

"Eigenlijk had ik vanaf minuut één al het gevoel, dit gaat niet meer fout”, lachte Steven Bergwijn, de maker van de 3-0. "Al toen ik de bus uit kwam voor het stadion, ging het helemaal los. Dat geeft je als speler natuurlijk een extra stimulans. Wie zegt dat Ajax betere spelers heeft? Als dat zo was, waren zij wel kampioen geweest, toch? We hebben het echt als een team gedaan. Er stond telkens iemand anders op."

Lees ook: - PSV flikt 't tegen Ajax - Video's - Vreugde en verdriet na PSV-Ajax

"Tegen Ajax kampioen worden. Het heeft zo moeten zijn", straalde Jorrit Hendrix, die werd aangevuld door de maker van de 2-0: Luuk de Jong. "We hebben bijna altijd een manier gevonden om een wedstrijd te winnen. Geven nooit op. Er zijn natuurlijk een paar lastige wedstrijden geweest, ook in de competitie, maar al met al zijn we heel stabiel gebleven."

"Ook ik ben altijd in dit team blijven geloven. En in mezelf", bekende Joshua Brenet, de man die zoveel kritiek kreeg aan het begin van het seizoen en zijn basisplaats even kwijt was. Ook de rechtsbenige linksback herstelde zich dit seizoen knap, met als bekroning de assist bij de 2-0 in de kampioenswedstrijd. "Ik heb gewoon afgerekend met mensen die altijd slecht willen praten. Hoe laat ik naar bed ga nu? Ik ga mijn bed niet zien, hoor."

Bekijk hier de uitslagen en stand in de Eredivisie.