Nieuws/Sport
1920669
Sport

Pijnlijk Ajax-feitje: Ten Hag in alles slechter dan Keizer

Erik ten Hag schrijft slechte cijfers.

Erik ten Hag schrijft slechte cijfers.

Na de 3-0 nederlaag van Ajax in Eindhoven moesten algemeen directeur Edwin van der Sar en zijn collega-directeur Marc Overmars pijnlijke cijfers onder ogen zien.

Erik ten Hag schrijft slechte cijfers.

Erik ten Hag schrijft slechte cijfers.

Erik ten Hag, die in de winterstop de ontslagen Marcel Keizer opvolgde in de ArenA, scoort nu in alle opzichten slechter dan zijn voorganger.

De trainer die aan het begin van het seizoen het leed rond Appie Nouri voor zijn kiezen kreeg, behaalde gemiddeld 2,24 punt per wedstrijd, zag zijn team gemiddeld 3,00 doelpunt per duel maken en incasseerde 0,94 treffer. Het lijstje van Ten Hag: 2,23 punt, 2,00 treffer voor en 1,08 tegen.

Lees ook: - PSV flikt 't tegen Ajax - Video's - Vreugde en verdriet na PSV-Ajax - FOTO'S - Woedende Ajax-fans belagen spelersbus - Ten Hag haalt flink uit naar falende Ajacieden

Het zou normaal gesproken logisch zijn dat Ten Hag ook komend seizoen de kans krijgt, omdat hij halverwege onder moeilijke omstandigheden instapte en al vijf punten achterstond. Maar de oud-trainer van Go Ahead Eagles, FC Bayern München 2 en FC Utrecht deed zo veel meer fout dan goed dat hij zijn eigen positie ondermijnt. Tot dusver is hij een defensieve denker en – in vele opzichten – beslist nog geen typische Ajax-coach gebleken.

Van der Sar en Overmars hadden hun huiswerk beter moeten doen om te bepalen aan wie zij de duurste selectie van Nederland en de grootste talenten in handen gaven.

Lees hier hele verhaal: Van der Sar kan maar één conclusie trekken: gefaald