Nieuws/Sport
1921494
Sport

Amsterdamse bluf blijkt misplaatste arrogantie

Ten Hag vraagt om tijd bij Ajax

caption

caption

De grote Ajax-monden vooraf bleken uiteindelijk niet meer dan misplaatste arrogantie. De Amsterdammers bluften er in de aanloop naar PSV-uit op los, maar ondergingen in Eindhoven een van de grootste vernederingen uit de clubgeschiedenis: 3-0.

caption

caption

En dat moest ook Ten Hag erkennen. „Dit doet pijn in je buik, dit wil je niet meemaken”, zei de trainer die tot dusver nog bepaald geen versterking voor Ajax is gebleken.

Ten Hag was kritisch op zijn team („Naïef, ongedisciplineerd, op momenten niet volwassen genoeg”), maar stak ook de hand in eigen boezem. „PSV is mentaal verder, heeft meer de wil om te winnen en een betere teamspirit. De coach is verantwoordelijk voor dat proces. Je wilt dat altijd direct zien, maar je kunt niet aan een paar knoppen draaien. Dat kost tijd.”

Volgens hem moeten er vooral slagen worden gemaakt op het gebied van mentaliteit. „Voetbal is overleven. De volledige overgave, die mis ik weleens. Het is te vrijblijvend, te passief.”

Hoewel het verschil met PSV onder zijn leiding van vijf punten werd vergroot tot tien punten, gaat Ten Hag ervan uit dat hij de boel op de rails krijgt bij Ajax. „Ik ben geen man die vreest.”

Lees al het nieuws over de topper van zondag hier: DOSSIER - Alles over titelduel PSV met Ajax