Nieuws/Sport
1921552
Sport

Trainer ondermijnt eigen positie in Amsterdam

Ajax-spelers ergeren zich aan Ten Hag

Erik ten Hag is nog geen typische Ajax-coach gebleken.

Erik ten Hag is nog geen typische Ajax-coach gebleken.

Het zou normaal gesproken logisch zijn dat Erik ten Hag ook komend seizoen de kans krijgt bij Ajax, omdat hij halverwege onder moeilijke omstandigheden instapte en al vijf punten achterstond. Maar de oud-trainer van Go Ahead Eagles, FC Bayern München 2 en FC Utrecht deed zo veel meer fout dan goed dat hij zijn eigen positie ondermijnt.

Erik ten Hag is nog geen typische Ajax-coach gebleken.

Erik ten Hag is nog geen typische Ajax-coach gebleken.

Tot dusver is hij een defensieve denker en – in vele opzichten – beslist nog geen typische Ajax-coach gebleken. Kortom, Edwin van der Sar en Marc Overmars hadden hun huiswerk beter moeten doen om te bepalen aan wie zij de duurste selectie van Nederland en de grootste talenten in handen gaven.

Het irriteert de spelers bijvoorbeeld mateloos dat zij in de aanloop naar PSV al vanaf woensdag (!) elf-tegen-elf moesten spelen. Partijtjes die ook nog eens om de haverklap werden stilgelegd, omdat een looplijntje een metertje te veel naar links of rechts werd gevolgd.

Niet voor niets sprak Hakim Ziyech veel harder dan nodig was uit komende zomer te willen vertrekken en sommige medespelers adviseren Matthijs de Ligt zelfs nu al een stap te maken.

Lees al het nieuws over de topper van zondag hier: DOSSIER - Alles over titelduel PSV met Ajax

Erik ten Hag 'jaagt' Hakim Ziyech en Matthijs de Ligt weg.

Erik ten Hag 'jaagt' Hakim Ziyech en Matthijs de Ligt weg.

Ajax-trainers gaan vooral van eigen kracht uit en hebben ook geen wedstrijdbesprekingen van drie kwartier nodig (zelfs op de wedstrijddag), waarin oeverloos wordt stilgestaan bij zogenaamde zwaktes van tegenstanders.

Dat Ten Hag alle trainingen dichtgooit en het maar moeilijk vindt om spelers kort af te staan voor commerciële of maatschappelijke verplichtingen, is ook velen binnen Ajax een doorn in het oog. Het zijn irritaties die na de genadeloze draai om de oren van PSV de komende dagen meer en meer aan de oppervlakte zullen komen.

Lees hier hele verhaal: Van der Sar kan maar één conclusie trekken: gefaald