Nieuws/Sport
1921609
Sport

'Ajax heeft meer kwaliteit dan PSV'

Luuk de Jong kopt de 2-0 binnen.

Luuk de Jong kopt de 2-0 binnen.

„PSV kon kampioen worden en was heel gretig, maar voetballend hield het niet over. Je kunt aan alles zien dat de beste voetballers bij Ajax rondlopen. Die ploeg heeft meer kwaliteit, maar dat alleen is niet voldoende. Bij PSV ging iedereen voor elkaar door het vuur en stond er echt een team”, aldus Telesport-rapporteur Jan Peters.

Luuk de Jong kopt de 2-0 binnen.

Luuk de Jong kopt de 2-0 binnen.

Maar Ajax zakte in Eindhoven volledig door het ijs. Zeven spelers kregen dan ook een onvoldoende. „Reken maar dat deze nederlaag heel veel pijn doet bij Ajax”, weet Peters. „In Amsterdam zeggen ze vaak dat ze de beste zijn, maar de punten laten nu iets anders zien. Tegen PSV werd de ploeg van trainer Erik ten Hag afgetroefd op instelling.”

Dat Ajax de landstitel misloopt hebben de Amsterdammers volgens Peters dan ook volledig aan zichzelf te wijten. „Dit is pas de eerste topwedstrijd die ze dit seizoen verliezen, maar Ajax heeft het kampioenschap verspeeld tegen de ’kleintjes’. Soms werd er dan naar PSV gewezen. Dat die ploeg geluk had dat drie of vier wedstrijden pas in blessuretijd werden beslist. Maar dat is ook een kwaliteit. Ik wil PSV dan ook feliciteren met de titel, want de ploeg is uiteindelijk verdiend kampioen geworden.”

Lees al het nieuws over de topper van zondag hier: DOSSIER - Alles over titelduel PSV met Ajax