Sport/Voetbal
1921626007
Voetbal

Teun Koopmeiners: ’Arne Slot zal na deze zege ook wel een glimlach hebben’

Teun Koopmeiners scoorde afgelopen weekend tegen FC Twente twee keer.

Teun Koopmeiners scoorde afgelopen weekend tegen FC Twente twee keer.

Teun Koopmeiners loopt als 22-jarige nog niet heel lang mee in de voetbalwereld. Maar veel gekker dan de voorbije tien dagen bij AZ zal het niet snel meer worden, denkt hij.

Teun Koopmeiners scoorde afgelopen weekend tegen FC Twente twee keer.

Teun Koopmeiners scoorde afgelopen weekend tegen FC Twente twee keer.

Na het plotselinge ontslag van trainer Arne Slot verloor AZ van FC Groningen (1-2) en volgde uitschakeling in de Europa League tegen HNK Rijeka (2-1). Met een knappe zege op FC Twente (1-3) werd een mogelijke crisis zondag voorkomen.

„Ik heb hem eerst telefonisch nog gesproken, die zaterdag van het ontslag”, aldus Koopmeiners na het duel in Enschede. „En daarna heb ik nog wat appcontact met hem gehad. Ik weet dat Arne, dat heeft hij naar mij ook uitgesproken over de telefoon, het team het allerbeste gunt. Hij hoopt dat we onze wedstrijden blijven winnen en ons doorontwikkelen. Ik denk dat onze oude trainer ook wel een glimlach op zijn gezicht heeft na deze overwinning.”

Rust terug na overwinning

Het vertrek van Slot kwam ook voor de spelersgroep als een verrassing. „Ik heb in mijn korte periode als prof nog niet meegemaakt dat een trainer opeens weg is. Helemaal niet nadat je zoveel succes met elkaar hebt beleefd”, vervolgt de aanvoerder, die AZ zondag met een benutte strafschop en een rake vrije trap bij de hand nam.

Arne Slot werd ontslagen als trainer van AZ.

Arne Slot werd ontslagen als trainer van AZ.

Koopmeiners miste onlangs nog een belangrijke strafschop tegen Napoli. Voor de middenvelder is dat geen reden niet meer achter de bal te gaan staan. „Je weet dat als jij de penaltynemer bent, je ’m ook een keer kunt missen. Ik ben vrij nuchter en rustig in mijn hoofd. Ik denk dat dat wel een goede eigenschap is om een penalty te nemen. Ik weet dat ik ze op hele belangrijke momenten kan maken. Dat heb ik al vaker gedaan. Die verantwoordelijkheid neem ik graag.”

De overwinning bracht de rust bij AZ weer wat terug. Naast trainer Pascal Jansen, die zijn eerste zege vierde, zal ook de clubleiding opgelucht adem hebben gehaald. Koopmeiners: „Ik denk dat je dat goed zegt. De rust was er al binnen de organisatie. Maar ik denk met alles wat er omheen gebeurde, dat dat nu wel weer gesust is.”

Knop om na de uitschakeling in Europa League

AZ maakte drie dagen na de uitschakeling tegen Rijeka geen aangeslagen indruk. „Die uitschakeling kwam heel hard aan. Dat was vooral omdat we het compleet aan onszelf te wijten hadden. We vonden dat we daar veel beter konden en moesten dan we hebben laten zien. Daar hebben we hele goede gesprekken over gehad met elkaar. We zijn wel een ploeg die heel snel de knop om kan zetten”, aldus Koopmeiners, die met zes doelpunten nu topscorer is van AZ.

In een nieuwe podcast Kick-off bespreken chef voetbal Valentijn Driessen, Ajax-volger Mike Verweij en presentator Pim Sedee de laatste ontwikkelingen rondom Arne Slot en de situatie bij AZ: