Sport/Voetbal
1921832002
Voetbal

FC Groningen neemt volle winst mee bij Sparta

FC Groningen beleeft een vruchtbare middag op Het Kasteel.

FC Groningen beleeft een vruchtbare middag op Het Kasteel.

ROTTERDAM - FC Groningen heeft zich goed hersteld van de bekernederlaag bij FC Emmen. Op Het Kasteel zegevierde de ploeg van Danny Buijs met 3-2 bij Sparta.

FC Groningen beleeft een vruchtbare middag op Het Kasteel.

FC Groningen beleeft een vruchtbare middag op Het Kasteel.

Wessel Dammers zette de Noorderlingen al snel op voorsprong, hij was attent nadat doelman Maduka Okoye een corner niet goed onder controle kreeg. Een prachtige aanval van de thuisclub zorgde voor de 1-1. Dirk Abels trok vanaf rechts scherp voor, waarna Lennart Thy de bal bij de tweede paal binnen liep.

Jorgen Strand Larsen zorgde er met twee goals echter voor dat FC Groningen in punten gelijk kwam met Feyenoord en Vitesse. Eerst volleerde hij een uitstekende voorzet van Ahmed El Messaoudi mooi binnen, en een kwartier voor tijd scoorde hij op vrijwel identieke wijze alsdat Thy in de eerste helft had gedaan.

Met een rake uithaal zorgde Wouter Burger er tien minuten voor tijd voor dat Sparta terugkwam in de wedstrijd, maar het slotoffensief leverde de Rotterdammers niets meer op.

Coach Buijs wordt vrolijk van ontwikkeling FC Groningen

Trainer Danny Buijs van FC Groningen wordt naar eigen zeggen vrolijk van de ontwikkeling van zijn ploeg.

„Als je ziet wie er in deze wedstrijd nog ontbraken, dan mogen we denk ik heel tevreden zijn dat we dit met elkaar weten te bereiken”, liet Buijs voldaan weten bij FOX Sports. Hij doelde onder meer op de geblesseerd geraakte Azor Matusiwa en Patrick Joosten. „Azor is onze aanvoerder en één van onze beste spelers. Zijn specifieke kwaliteiten hadden we tegen Sparta zeker goed kunnen gebruiken. Des te groter is het compliment aan het team, dat ze dat hebben kunnen compenseren.”

Buijs sprak na de zwaar bevochten zege op het Kasteel van een „intense” wedstrijd. „Sparta heeft een heel stugge en fysieke ploeg, met heel veel kracht in de duels. Dan weet je dat je tot het eindsignaal vol gas moet geven. We hebben op momenten goed gevoetbald en een paar mooie goals gemaakt. In de slotfase konden we stand houden tegen de fysieke kracht van Sparta. Dat vind ik knap van ons.”

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de Eredivisie

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd