Sport/Voetbal
1922236209
Voetbal

Edwin van der Sar wist niet van seksueel overschrijdend gedrag Marc Overmars

Edwin van der Sar met Marc Overmars

Edwin van der Sar met Marc Overmars

AMSTERDAM - Edwin van der Sar wist niet dat Marc Overmars zich gedurende een langere periode heeft schuldig gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag bij Ajax. Dat laat de algemeen directeur van de landskampioen desgevraagd weten.

Edwin van der Sar met Marc Overmars

Edwin van der Sar met Marc Overmars

Van der Sar hoorde pas van het seksueel overschrijdende gedrag van Overmars nadat hij op 25 januari een mail naar alle werknemers van Ajax had verstuurd. Daarin wees hij iedereen op de aanwezigheid van de vertrouwenspersonen met wie ze klachten over de veiligheid op de werkvloer kunnen bespreken.

De bewuste mail volgde na onthullingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij het televisieprogramma The Voice of Holland.

Machtsmisbruik

Overmars zou zich schuldig hebben gemaakt aan ’stalkingachtig’ gedrag tegenover vrouwelijke medewerkers van de club.

Hij zou ook dickpics, foto’s van zijn geslachtsdeel, hebben verstuurd. Ajax maakte zondagavond laat bekend dat de directeur voetbalzaken per direct bij de koploper van de Eredivisie is vertrokken.

Het vertrek van Marc Overmars bij Ajax is ingeslagen als een bom. Hoe nu verder? Dat bespreken Valentijn Driessen, Mike Verweij en Pim Sedee in de podcast ’Kick-off’:

Schrijf je in voor de Voetbal Update en blijf dagelijks op de hoogte van het laatste voetbalnieuws.