Nieuws/Sport
1922312
Sport

'Van mensen en eigendommen blijf je te allen tijden af'

Supportersvereniging Ajax baalt van duwen Ziyech

Hakim Ziyech kreeg zondag bij terugkomst een zwiep.

Hakim Ziyech kreeg zondag bij terugkomst een zwiep.

De supportersvereniging van Ajax walgt van de acties die ’supporters’ hebben uitgevoerd na het verlies van Ajax tegen PSV. Volgens directeur Fabian Nagtzaam van de supportersclub “blijf je te allen tijden van mensen en eigendommen af.”

Hakim Ziyech kreeg zondag bij terugkomst een zwiep.

Hakim Ziyech kreeg zondag bij terugkomst een zwiep.

“Wij vinden dit een schaamtevolle vertoning”, aldus Nagtzaam. “Niet alleen op het veld maar ook daarbuiten. Daar balen we enorm van. Als grote club moet je groots kunnen verliezen, het liefst natuurlijk zo min mogelijk. Emoties snap ik, die heb ik ook en daarover zijn we in gesprek met Ajax, maar dat mag nooit leiden tot acties tegen individuen of eigendommen.” 

Een aantal personen dat de spelersbus van Ajax zondag tot stoppen dwong, gaf Hakim Ziyech een zwiep, nadat hij de bus had verlaten. Volgens de supportersvereniging is het aan Ziyech en andere individuen die getroffen zijn door geweld om aangifte te doen. 

Lees ook: Ziyech wist Ajax-uitingen

De supportersvereniging vindt evenwel dat er bij Ajax de komende tijd veel moet veranderen, maar dat dit moet gebeuren door de dialoog aan te gaan. “Ajax moet er alles aan doen weer Ajax te worden”, aldus Nagtzaam. “De kilheid die veel Ajacieden al een tijdje voelen, moet doorbroken worden. Hoe? Door bijvoorbeeld meer open trainingen, supporters als klankbord bij beleidsbeslissingen, en wanneer mogelijk inzet van spelers en stafleden op bijeenkomsten, om supporters dichterbij de club te brengen en vooral te houden.”

Lees HIER alles over de onrust bij Ajax.