Nieuws/Sport
192259
Sport

Voormalig Mancunian ploeggenoot van Afellay

Darren Fletcher controleert de bal.

Darren Fletcher controleert de bal.

Stoke City heeft zich voor komend seizoen versterkt met Darren Fletcher. De 33-jarige Schotse middenvelder komt transfervrij over van West Bromwich Albion en verbond zich voor twee jaar aan de Engelse club van Erik Pieters, Ibrahim Afellay en huurling Bruno Martins Indi. Fletcher speelde jarenlang bij Manchester United.

Darren Fletcher controleert de bal.

Darren Fletcher controleert de bal.

De Schot doorliep de jeugdopleiding van de Engelse recordkampioen en maakte in 2003 zijn debuut in de hoofdmacht. Hoewel Fletcher lang niet altijd een vaste basiskracht was, mede vanwege een chronische darmontsteking, speelde hij tot aan zijn vertrek in 2015 toch bijna 350 wedstrijden voor de 'Mancunians'. Hij vierde met ManUnited vijf landstitels en de winst van de Champions League in 2008.

Fletcher was de afgelopen twee seizoenen als aanvoerder van WBA in elke competitiewedstrijd van de partij. De Schotse international kon verlengen bij de nummer 10 van de Premier League, maar kiest toch voor een overstap naar Stoke, dat als dertiende eindigde. "Ik houd van nieuwe uitdagingen", zei Fletcher.