Sport/Voetbal
1922644241
Voetbal

Ajax-trainer Ten Hag: ’Wij hebben Getafe groot gemaakt’

Erik ten Hag

Erik ten Hag

GETAFE - Trainer Erik ten Hag baalde van de nederlaag van Ajax bij Getafe (2-0). „Dit is een slecht perspectief voor de return van komende donderdag in Amsterdam”, zei hij.

Erik ten Hag

Erik ten Hag

„We zijn te weinig in ons spel gekomen”, analyseerde Ten Hag. „We konden onze vrije man niet vinden en leden veel te veel balverlies. Daardoor liepen we steeds achter de feiten aan. We hebben Getafe sterk gemaakt. Getafe is een lastige ploeg. Maar wij hebben Getafe groot gemaakt.”

Ajax liet zich provoceren door Getafe, dat echt alles deed om de bezoekers uit het spel te halen. „Maar dat wisten we”, zei Ten Hag. „Ze staan niet voor niets derde in Spanje. Ze winnen hier van grote ploegen. Maar wij hebben grote fouten gemaakt. Dat mag niet.”

Ten Hag baalde van de manier waarop Perr Schuurs in blessuretijd de 2-0 inleidde. „Perr weet ook wel dat dit niet goed was. Dat mag niet.” De trainer zag een gefrustreerde Babel tot twee keer toe een fopduik van een tegenstander nadoen. „Dat verwacht ik niet van een ervaren speler.”

„We geven nooit op en zullen donderdag alles geven tegen Getafe”, beloofde Ten Hag. „Maar eerst moet de blik op de wedstrijd van zondag tegen Heracles.”

Tadic

Ajax wist wat het kon verwachten in de uitwedstrijd tegen Getafe in de zestiende finales van de Europa League. „En toch gaat het fout”, treurde Dusan Tadic na de nederlaag van 2-0. „We zijn gewoon in hun val getrapt. Dat mag niet. Dit is onacceptabel.”

Getafe deed er alles aan om Ajax niet in het ritme te laten komen. De nummer drie van Spanje grossierde in kleine overtredingen. Getafe provoceerde en bleef maar toneel spelen. „Daardoor lag het spel steeds stil”, klaagde Tadic. „De zuivere speeltijd van deze wedstrijd was erg laag. Ik heb de scheidsrechter wel tien keer verteld wat Getafe allemaal aan het doen was. Ik weet het, zei hij. Maar hij deed niets.”

„We moeten ook kritisch op ons zelf zijn”, zei Tadic. „We leden veel te veel balverlies. We speelden slordig en maakten onnodige fouten. En we laten ons uit ons eigen spel halen. Dat moet echt beter, dan is het nog niet verloren. Dit is een slechte uitslag, maar we geven niet op.”