Nieuws/Sport
1923924
Sport

Kersverse landskampioen groots onthaald in Eindhoven

PSV viert feest op uitzinnig Stadhuisplein

Het feest is enorm in Eindhoven.

Het feest is enorm in Eindhoven.

De spelers en staf van PSV genieten deze maandag op een fantastische wijze van de behaalde landstitel. Eindhoven staat in vuur en vlam bij de huldiging van de ploeg van de kersverse kampioen van Nederland.

Het feest is enorm in Eindhoven.

Het feest is enorm in Eindhoven.

Kort voor 17.00 uur stapten de spelers en staf bij het Philips Stadion op de platte kar voor de rondrit door de stad, waarna de ploeg rond 18.45 uur aankwam op de eindbestemming, het Stadhuisplein. Daar toonde Marco van Ginkel om 19.05 uur vol trots de kampioensschaal.

Op het Stadhuisplein was het al vroeg op de dag volgestroomd met enthousiaste PSV-supporters die hun geluk niet op konden. De formatie van trainer Phillip Cocu bracht zondag via de 3-0 overwinning op Ajax de fans in hogere sferen met de 24e landstitel in de clubgeschiedenis.

Bekijk ook: - Euforische Luuk de Jong wil nu ook record - Ramselaar heeft goed nieuws voor Roda: 'We gaan feesten'

Phillip Cocu en Ruud van Nistelrooy zijn de stralende middelpunten op de platte kar.

Phillip Cocu en Ruud van Nistelrooy zijn de stralende middelpunten op de platte kar.

Even na 14.00 uur 's middags kwam de gemeente Eindhoven al met de mededeling dat supporters niet meer naar het Stadhuisplein hoefden te komen, omdat de plaats waar de PSV-selectie gehuldigd wordt al afgeladen vol stond. Zanger Guus Meeuwis bracht met een optreden de fans van de landskampioen (voor zover dat kon) nog meer in de stemming richting de glorieuze huldiging.

Lees ook: - Cocu: 'Dit went echt nooit' - VIDEO - Luuk de Jong zingt zichzelf toe na kampioenschap Cocu deelt plaagstoot uit aan Ten Hag Brenet ziet bed niet: 'Heb met mensen afgerekend' Van Ginkel: 'We hebben geheerst' 

"Dit is het mooiste wat ik heb meegemaakt", jubelde Bart Ramselaar vanaf de platte kar tegenover Omroep Brabant. "Ik sliep vannacht vrij laat en werd vroeg wakker, waarschijnlijk was ik wat zenuwachtig hiervoor", lachte de middenvelder. "Wat een tocht", zei Van Ginkel over de bijna twee uur durende rit van stadion naar plein. "Echt top, helemaal te gek."

De spelers van PSV lieten zich het bier goed smaken op de platte kar, terwijl een aantal selectieleden een grote sigaar opstak. Onder meer Jeroen Zoet, Joshua Brenet en Steven Bergwijn inhaleerden gretig en bliezen de rook de zonnige Eindhovense lucht in.

Guus Meeuwis

Guus Meeuwis