Sport/Tennis
1924851
Tennis

Opluchting voor winnende Djokovic

Novak Djokovic is blij en opgelucht.

Novak Djokovic is blij en opgelucht.

Novak Djokovic heeft sinds lange tijd weer eens een tennispartij gewonnen. De Serviër gunde zijn landgenoot Dusan Lajovic slechts één game in de eerste ronde van het graveltoernooi van Monte Carlo: 6-0 6-1.

Novak Djokovic is blij en opgelucht.

Novak Djokovic is blij en opgelucht.

De dertigjarige Djokovic, die lang uit de roulatie was met een elleboogblessure, boekte pas zijn vierde zege van dit jaar. Op de Australian Open reikte hij tot de vierde ronde en op de masterstoernooien van Indian Wells en Miami was de huidige nummer dertien van de wereld al na één partij uitgeschakeld.

Djokovic heeft een roerige tijd achter de rug, want hij verbrak ook de samenwerking met twee coaches van naam, de Amerikaan Andre Agassi en de Tsjech Radek Stepanek. Hij is weer terug bij Marian Vajda, de Slowaak die de voormalig nummer 1 van de wereld ook al tussen juni 2006 en mei 2017 onder zijn hoede had.

Coric volgende opponent

Lajovic, de nummer 93 van de wereld, had niets in te brengen tegen Djokovic. Hij mocht welgeteld acht punten maken in de eerste set. In het tweede bedrijf bood Lajovic iets meer weerstand, maar Djokovic was heer en meester. De volgende tegenstander van de als negende geplaatste Djokovic is de Kroaat Borna Coric, die in de eerste ronde afrekende met de Fransman Julien Benneteau (6-2 6-3).

De Japanner Kei Nishikori, op de weg terug na een polsblessure, bereikte de volgende ronde door de als twaalfde geplaatste Tsjech Tomas Berdych in drie sets te verslaan: 4-6 6-2 6-1.