Sport/Voetbal
1927024151
Voetbal

Sebastién Haller nog niet op dreef voor Ivoorkust: ’Dat is logisch, hij zat in quarantaine’

Sébastien Haller.

Sébastien Haller.

Patrice Beaumelle, de bondscoach van Ivoorkust, vindt het niet terecht dat Sébastien Haller na de nipte zege (1-0) op Equatoriaal-Guinea in de Afrika Cup van alle kanten kritiek krijgt. De spits van Ajax, een van de sterren van het land, bleef onzichtbaar. „Dat is verklaarbaar”, zegt zijn trainer. „Ik verwacht dat hij de komende wedstrijden veel beter wordt.”

Sébastien Haller.

Sébastien Haller.

De voorbereiding van de topschutter uit de Champions League verliep volgens Beaumelle uiterst moeizaam. „Hij heeft vanwege Covid-19 tien dagen binnen moeten zitten. Daardoor arriveerde hij pas twee dagen voor de openingswedstrijd hier in Kameroen. Dan kan ik begrijpen dat je niet direct in staat bent je beste spel te laten zien.”

Bewust had de coach Haller meteen een basisplaats gegeven. „Natuurlijk wist ik dat hij nog niet helemaal wedstrijdfit was. Maar op deze manier kon hij alvast wennen aan de intensiteit van dit toernooi en de omstandigheden hier. Ik weet zeker dat hij daarvan de komende wedstrijden gaat profiteren. Vermoedelijk wordt hij met de dag beter.”

Ivoorkust vervolgt het toernooi zondag met de wedstrijd tegen Sierra Leone. Ook PSV-middenvelder Ibrahim Sangaré speelt bij Ivoorkust.

Andere duel

In de andere wedstrijd in poule E won Equatoriaal-Guinea verrassend van titelhouder Algerije: 1-0. Het doelpunt in Douala viel in de 70e minuut en kwam op naam van Esteban Obiang. Met 4 punten leidt Ivoorkust, gevolgd door Equatoriaal-Guinea (3 punten), Sierra Leone (2 punten) en Algerije (1 punt). Tijdens de laatste speelronde in deze poule komt Ivoorkust donderdag uit tegen Algerije en neemt Sierra Leone het op tegen Equatoriaal-Guinea.